Moedboard

Op een vrij moedeloze dag besloot ik eens letterlijk wat moed te gaan verzamelen op een vel papier. Al bladerend door een stapel bewaarde tijdschriften ging ik op zoek naar beelden en woorden die mij op dat moment bemoedigden. Het scheuren en knippen voelde lekker zen, daar knapte ik al van op. En toen ik mijn opgeplakte verzameling moed na afloop bekeek, dacht ik: hé, een moedboard!

In the mood

Grappig dat de woorden mood en moed iets anders betekenen, maar wel bijna hetzelfde klinken. Al is dat vast geen toeval, want onze gemoedstoestand heeft een duidelijke link met dagelijkse moed. Bij mij althans. Als ik goed in mijn vel zit en vol vertrouwen ben, dan stroom ik vrij moeiteloos mee met de ups en downs van het leven. Hoe onbestendiger mijn mood, hoe meer ik word uitgedaagd om mezelf en de situaties waar ik moeite mee heb onder ogen te zien. Het fijne is: daar met een dosis dagelijkse moed doorheen gaan, brengt me vanzelf weer in de flow.

Je eigen richtingaanwijzer

Een moedboard maken is een leuke en eenvoudige manier om jezelf een zetje geven. Als bemoediging, of aanmoediging. Zo bekeken is elk moodboard in zekere zin een moedboard, of het nu voor werk, huis of een ander doel is. Het helpt op een creatieve manier in kaart te brengen waar je heen wilt en wat belangrijk voor je is. Je knipt en plakt als het ware je eigen richtingwijzer en als je het even niet meer weet, pak je dat bord erbij als reminder. Of je maakt gewoon weer een nieuwe.